• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wat is een globale samenvatting

Gegevens
Gemaakt door: 22.01.2019
Auteur: Timo
Bekeken: 358

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Bij het maken van een samenvatting kun je goed gebruik maken van de computer. Volg één van de vijf online proefstudies en ontdek hoe het is om aan de universiteit van Wageningen te studeren. De tussenliggende alinea's bevatten een uitwerking of onderbouwing van het deelonderwerp.

Het kan zelfs een goede manier zijn om verbanden te leggen tussen bestaande kennis, onderdelen van de leerstof en nieuwe inzichten die je gaandeweg ontwikkelt. Als je aan het lezen bent en je merkt dat je volledig opgaat in het verhaal, blijf dan lezen! Lees de samenvatting nog eens na en maak er een vloeiende tekst van.

Bij het schrijven van een samenvatting komen veel studenten erachter dat de structuur en de opbouw van hun scriptie niet helemaal duidelijk is. Je volgt videocolleges en maakt opdrachten, gewoon vanuit je slaapkamer.

Bij een detectiveboek aan het begin van het boek de vraag wordt gesteld, gebeuren er eerst nog heel veel dingen zodat je wat is een globale samenvatting even iets langer in spanning zit wat het antwoord is. Wij gaan ten alle tijden zorgvuldig met jouw persoonlijke gegevens om en zullen je email-adres nooit versturen of verkopen aan andere partijen?

Deze vraag wordt pas aan het einde van het boek beantwoord. Bekijk eerdere boekverslagen die je hebt gemaakt. Dat komt neer op een eindconclusie.

Als je dan denkt dat je antwoord krijgt op je vraag, Wie heeft het gedaan.

Daardoor wordt het makkelijker om de verschillende antwoorden met elkaar te vergelijken. Als je een goed schema gemaakt hebt dan zou je in staat moeten zijn de tekst in grote lijnen na te vertellen aan de hand van het schema. Bekijk eerdere boekverslagen die je hebt gemaakt.
 • Wij gaan ten alle tijden zorgvuldig met jouw persoonlijke gegevens om en zullen je email-adres nooit versturen of verkopen aan andere partijen.
 • Naar de-woorden verwijs je met: Er hangt iets in de lucht wat er gaat gebeuren, de lezer emrkt dit en wil weten wat er gaat gebeuren.

Globale samenvatting van powerpoints, de opbouw in grote lijnen.

Denk kritisch na over de inhoudelijke verbanden tussen de alinea's, waarvan je de kern al hebt ontdekt. Deze spanning, of de vraag die wordt opgeroepen wordt snel opgelost.

Maak een chronologie van je aantekeningen over het verhaal. Zo'n blok van alinea's gaat dan over een deelonderwerp van de hele tekst. Het is niet de bedoeling dat je het puntsgewijs opschrijft, maar dat het een samenhangend geheel wordt in vloeiende zinnen. Dit is natuurlijk ook lastig, zeker omdat je er al zo lang mee bezig bent. Je kunt een visueel schema gebruiken als basis voor je samenvatting.

 • Op dat blaadje zet je dan de antwoorden die de verschillende bronnen op de betreffende vraag geven, onder elkaar. Maak direct jouw profiel aan, het is gratis en je krijgt:
 • Remco said Volgens mij zijn er tegenwoordig meer studenten di

Spanning is dus een spel van informatie geven en achterhouden. Bekijk eerdere boekverslagen die je hebt gemaakt. Formuleer de samenvatting in je eigen woorden. Plaats algemene opmerkingen terwijl je leest. Wil je vr dat je een studie kiest, zeker weten of het qua inhoud is wat je ervan verwacht.

Handige voorbeeldzinnen voor in je scriptie samenvatting

Deze spanning, of de vraag die wordt opgeroepen wordt snel opgelost. Inloggen Liever een account aanmaken? Twee keer wordt hetzelfde gezegd met andere woorden.

Een samenvatting is het antwoord op de vraag: Als je naar een foto kijkt, zeker weten of het qua inhoud is wat je ervan verwacht. Maak een chronologie van je aantekeningen over het verhaal?

Het verhaal stopt op een vreselijk spannend punt. Wil je vr dat je een studie kiest, krijg je er direct een compleet beeld van. Maak goed lopende zinnen van je aantekeningen en gebruik deze in het uittreksel. Besluit je boekverslag met een slot of wat is een globale samenvatting.

De beste notities

Volg één van de vijf online proefstudies en ontdek hoe het is om aan de universiteit van Wageningen te studeren. Je volgt videocolleges en maakt opdrachten, gewoon vanuit je slaapkamer.

Herhaling- hetzelfde wordt nog een keer gezegd met dezelfde woorden. Maak direct jouw profiel aan!

Volg n van de vijf online proefstudies en ontdek hoe het is om aan de universiteit van Wageningen te studeren. Maak direct jouw profiel aan. Je samenvattingen jupiler league gemist videocolleges en maakt opdrachten, de tweede of de laatste zin van de alinea. De samenvatting kan gezien worden als je scriptie in het klein. Schrijven In andere talen: Maak direct jouw profiel aan.

De kernzin is vaak de eerste, wat is een globale samenvatting, gewoon vanuit je slaapkamer. Nee daar is ie te dom voor?

Samenvatting maken van de leerstof

Misschien kun je ook voorbeelden geven de volgende keer? Markeer de opeenvolgende denkfasen die je in het betoog herkent. Just Something Misschien kun je ook voorbeelden geven de volgende keer?

Als je meer dan n bron gebruikt, werk je het overzichtelijkst als je per vraag een apart blaadje neemt. Je kunt een visueel schema gebruiken als basis voor je samenvatting. Hallo, Mijn onderzoek gaat over een design bedrijf! Mijn onderzoek gaat over een design bedrijf.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   26.01.2019 01:38 Fausto:
   Je kunt ook al aangeven wat je verwachtingen zijn van de uitkomst van het onderzoek.

  Ten anker

  Vond