• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wat eet een vleermuis wikipedia

Gegevens
Gemaakt door: 22.01.2019
Auteur: Charl
Bekeken: 135

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

De Gewone dwergvleermuis is in Nederland de meest algemene soort. Genetisch onderzoek heeft echter aangetoond dat de families Rhinolophidae hoefijzerneuzen , Hipposideridae bladneuzen van de Oude Wereld , Megadermatidae grootoorvleermuizen , Craseonycteridae hommelvleermuis en Rhinopomatidae klapneuzen in feite nauwer verwant zijn aan de vleerhonden dan aan de andere kleine vleermuizen. Daarnaast eet hij ook stuifmeel, nectar en vruchten.

Dit klopt gedeeltelijk, maar niet helemaal. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle Nederlandse vleermuizen zijn insekteneters, en er zijn ook een aantal tropische vleermuizen die insecten eten.

Andere soorten hebben grote brede vleugels en kunnen snel vliegen maar niet zo goed draaien. De meeste soorten Microchiroptera eten hoofdzakelijk insekten en spinnen. Lid worden Vlennieuwsbrief archief Nieuws archief.

De meest voorkomende soort in Nederland is de dwergvleermuis. De vleermuis is het enige zoogdier dat kan vliegen! Als vleermuizen paren, gebeurt dit meestal in juni. In het westen van Europa is de gewone dwergvleermuis hoofdzakelijk een standvleermuis. Andere soorten zijn vleeseters, van insekten tot kikkers!

Naast vleermuizen zijn er ook andere dieren die gebruik maken van echolocatie, zoals dolfijnen, maar bij vleermuizen is deze manier het best ontwikkeld.
 • Lokale afbeelding anders dan op Wikidata Wikipedia:
 • Vleermuizen in hun winterslaap bewegen niet meer en ze voelen koud aan, het lijkt wel of ze dood zijn. Voedsel en jagen Inleiding In de hele wereld zijn ongeveer verschillende soorten vleermuizen.

Goede vliegers.

Een van de kleinste is de Kittivleermuis die van kop tot romp zo’n drie centimeter meet en anderhalve gram weegt. Ze maken een klein wondje en drinken het bloed hieruit op. Deze vleermuizen zenden namelijk ultrasone geluiden uit die op een prooi weerkaatsen en weer opgevangen worden. Waar veel insecten zijn vind je meestal ook veel vleermuizen. Er zijn echter weer vele verschillende soorten vleerhonden, zoals de kalong, de kleine langtongvleerhond en de grijskopvleerhond.

 • Bulvleermuizen hebben een korte, brede snuit, met brede, vlezige lippen.
 • Vaak roesten vleermuizen in zeer grote kolonies en vertrekken ze ’s nachts in een groep om voedsel te zoeken.

Zoals de meeste vleermuizen zijn bulvleermuizen 's nachts actief; als slaapplaatsen gebruiken ze holen, gebouwen of grotten! Het verschilt per soort welk crazy town butterfly bass tab ze hebben. Kleine en grote hoefijzerneus Laatvlieger Meervleermuis Mopsvleermuis Noordse vleermuis Rosse vleermuis Ruige dwergvleermuis Tweekleurige vleermuis Vale vleermuis Watervleermuis!

In het koudere klimaat van Europees en Centraal Rusland worden wel grotere afstanden tot km afgelegd. De leden van het geslacht Cheiromeles zijn echter nauwelijks behaard. Die kaatsen weer terug. Door echolocatie kunnen ze ook de afstand van een andere vleermuis ook kunnen ze ook hun prooi vangen dan kunnen ze een beeld voor zich houden voor hem te vangen, wat eet een vleermuis wikipedia.

Vleermuizen: Zoogdieren

Als vleermuizen paren, gebeurt dit meestal in juni. Het zijn dus zoogdieren en dat is dan ook het enige dat ze gemeen hebben met muizen. Hij heet de zuignapvleermuis en heeft zuignappen aan zijn vleugels waarmee hij zich kan vasthouden.

Dan krijgen ze meestal maar n jong. De groep kleine vleermuizen worden soms ook wel de insectenetende vleermuizen genoemd. De groepsgroottes lopen uiteen van enkele tientallen tot meer dan tweehonderd dieren! Super website chinese kruiden online bestellen ging mijn hoofdstuk wat eet een vleermuis wikipedia vleermuis houden en toen kwam ik hier veel informatie zech.

Begin juni gaan de vrouwtjes samen naar een plek toe om kinderen te krijgen.

Soorten vleermuizen

Er zijn veel soorten vleermuizen die alleen fruit eten: Veel vleerhonden slapen in bomen, hoewel Afrikaanse vleerhonden liever rotsspleten en grotten opzoeken.

Waarvan er 21 soorten in Nederland voorkomen.

Het is het auto theorie aanvragen cbr eindhoven zoogdier dat kan vliegen. Er doen verhalen de ronde dat vleermuizen per ongeluk in het haar van mensen vast komen te zitten, wat eet een vleermuis wikipedia. De ogen zijn ook klein. De groep kleine vleermuizen worden soms ook wel de insectenetende vleermuizen genoemd?

Home Onderwerp vinden Spreekbeurt houden Alle Spreekbeurten. LiveScience 30 december De meeste soorten Microchiroptera eten hoofdzakelijk insekten en spinnen.

Navigatiemenu

Bulvleermuizen hebben een korte, brede snuit, met brede, vlezige lippen. In de bebouwde kom zijn de baltsvluchten van roepende mannetjes in hun territorium in de herfst gemakkelijk op te sporen. De paartijd is begonnen. De eerste groep bestaat uit grotere soorten, die zich meestal op het zicht oriënteren en die vaak fruit eten; de vleerhonden behoren hiertoe.

Gewone dwergvleermuis Geluid Jachtvlucht: Soms met meer dan honderden vleermuizen. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zijn vleermuizen niet blind. Het zijn dus zoogdieren en dat is dan ook het enige dat ze gemeen hebben met muizen.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   29.01.2019 21:37 Jullian:
   Op jacht naar vliegende insecten hebben ze een zeer onregelmatige vlucht, ze kunnen snel hun vliegrichting aanpassen. Het geheel vormen de vleugels.

   04.02.2019 00:17 Daniëlla:
   Een vleermuis in huis, wat doe je dan? Ze eten voornamelijk muggen, dansmuggen, schietmotten, maar ook haften, gaasvliegen, nachtvlinders en soms ook kevers.

  Ten anker

  Vond