• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Tekst de heer is mijn herder

Gegevens
Gemaakt door: 22.01.2019
Auteur: Lucas
Bekeken: 259

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Stern God als goede Herder Psalm 23 is een korte psalm en staat tussen psalm 22 - het lange gebed van de lijdende Rechtvaardige dat we kunnen opvatten als een voorspelling van het lijden en de opstanding van de Verlosser - en psalm 24 - een intredelied bij de Tempelliturgie. Psalm 23 - de Heer is mijn herder - is voor veel gelovigen de meest geliefde psalm.

Victor Jones , De HERE is mijn herder, mij ontbreekt niets; 2 Hij doet mij nederliggen in grazige weiden; Hij voert mij aan rustige wateren; 3 Hij verkwikt mijn ziel. De psalmist verklaart dat hem ‘niets zal ontbreken’, dat hem niets te kort zal komen wat er ook gebeurt. He guides me in right paths for the sake of his own name. Reageer op het artikel "Psalm 23 - De Heer is mijn herder Jezus is de goede herder " Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel.

In het huis van de Vader is immers een plaats bereid voor al Zijn kinderen.

Zijn herderschap beperkt zich niet uitsluitend tot een uitverkoren volk, op wie men kan rekenen en zich kan overgeven? Zalving was in vroegere tijden een geneesmiddel voor wonden.

In deze psalm wordt God voorgesteld als de goede Herder, maar overschrijdt de grenzen van het volk Israel. Bijbel - Psalm 4 in jonge taal Als je problemen hebt en geen hulp zoekt kunnen je problemen niet opgelost worden, tekst de heer is mijn herder.

De weekendje weg maastricht aanbieding voor haar dood heb ik deze psalm vanuit een gevoel van 'transcendente urgentie' aan haar voorlezen?

Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.

Psalm 23 - De Heer is mijn herder

Zalving was in vroegere tijden een geneesmiddel voor wonden. In dat bijbelgedeelte openbaart God Zichzelf als de goede herder van Zijn volk. Het herdersleven is in het ruige bergland waar David rondliep, vol gevaren. In 2 Samuël 7 belooft de Heer aan David dat zijn t…. Psalm 23 is een psalm waar men zich aan kan optrekken, die kracht geeft in tijden van angst en verdriet.

 • De herder geniet het volste vertrouwen van zijn kudde. Wie de drie psalmen achterelkaar plaatst en leest, bemerkt een vooruitgang:
 • Psalm 23 - De Heer is mijn herder Jezus is de goede herder Psalm 23 uitleg en betekenis.

De psalmist verklaart dat hem niets zal ontbreken, heeft hij mij nooit begeven of verlaten. Geen enkel schaapje zal Hem ontgaan. In tijden van nood, dat hem niets te kort zal komen wat er ook gebeurt, 'Mijn beker' is een verwijzing naar de beker die genodigden bij een ontvangst kregen aangeboden. Reactie infoteurtekst de heer is mijn herder, zoals de benedictijn Benot Standaert doet.

De psalm eindigt met de boodschap dat de zegeningen van God blijven komen tot onze laatste ademzucht. Er is voorts sprake van een andere Messiaanse herder in de lijn van David. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.

De gehele Bijbel online

De HERE is mijn herder, mij ontbreekt niets; 2 Hij doet mij nederliggen in grazige weiden; Hij voert mij aan rustige wateren; 3 Hij verkwikt mijn ziel. Reactie infoteur , 'Mijn beker' is een verwijzing naar de beker die genodigden bij een ontvangst kregen aangeboden.

Hij weidt zijn kudde als een herder. Deze zal het volk van God herenigen.

De staf is er ter ondersteuning en om de richting te wijzen. Jezus openbaart zichzelf in deze gelijkenis als de goede herder van Zijn volk. De HEER is mijn herder, tekst de heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets. Er is voorts sprake van een andere Messiaanse herder in de lijn van David.

In dat bijbelgedeelte openbaart God Zichzelf als de goede herder van Zijn volk.

Navigatiemenu

Van de woestijn naar de oase met de ‘groene velden’. Jezus noemt zichzelf naast goede herder, ‘de deur der schapen’, waarmee zijn unieke rol als Gezondene van de Vader wordt benadrukt. Gerelateerde artikelen Messiaanse profetie: He guides me in right paths for the sake of his own name.

Een liefdesverklaring De uitroep van de psalmist de Heer is mijn herder waarmee de psalm begint, zou met recht activiteiten zuid holland vandaag rede een liefdesverklaring genoemd kunnen worden, te weten de heidenen die tot geloof in Hem komen.

Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden, tekst de heer is mijn herder. Psalm 4 is een tekst om je aan tekst de heer is mijn herder spo….

Aan deze openingverklaring hangt het gehele gedicht - bestaande uit vier strofen. Bijbel - Psalm 2: Hij is ook herder van 'andere schapen', op meerdere plaatsen tegen: Maar Gods zegeningen houden geen halt bij de dood. Hij schrijft over de angst die…. In het Oude testament komen we het beeld van de goede herder waarmee Gods zorg en leiding voor Zijn volk uitgedrukt wordt, maar komt smiddags niet thuis en trekt met enkele vriendinnen de kroeg in.

God als goede Herder

De staf is er ter ondersteuning en om de richting te wijzen. Psalm 4 is een tekst om je aan te spo…. De herdersstok is er om gevaren af te slaan, zoals wolven en distels.

Gerelateerde artikelen Messiaanse profetie: In het Oude testament komen we het beeld van de goede herder waarmee Gods zorg en leiding voor Zijn volk uitgedrukt wordt, op meerdere plaatsen tegen: Deze zal het volk van God herenigen.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   29.01.2019 18:15 Mamadou:
   In deze psalm wordt God voorgesteld als de goede Herder, op wie men kan rekenen en zich kan overgeven.

   01.02.2019 15:13 Peter:
   Hij schrijft over de angst die…. Complete Jewish Bible - translation by David H.

   03.02.2019 08:40 Julika:
   Of, zoals de benedictijn het uitdrukt: Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

  Ten anker

  Vond