• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Meerdere pillen vergeten na stopweek

Gegevens
Gemaakt door: 22.01.2019
Auteur: Yoëll
Bekeken: 624

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

In de 3de pilweek: Als je wel vaker 1 of meerdere pillen vergeet, kan je misschien beter een ander anticonceptiemiddel kiezen. Veel meisjes en vrouwen gebruiken de pil als een anticonceptiemiddel.

Week 3 van de pilstrip  2e vergeten pil niet binnen 12 uur geslikt In week 3 kan je kiezen uit twee mogelijkheden: Zo ben je beschermd tegen zwangerschap , zolang je de rest van je pilstrip correct inneemt en geen pillen vergeet. Wat je dan moet doen hangt af van de week waarin je de 2 pillen bent vergeten.

Als je op reis gaat naar een land met een tijdsverschil moet je je pil op hetzelfde tijdstip als normaal nemen. Meer informatie over anticonceptie. Lees hieronder zorgvuldig wat je moet doen om toch beschermd te zijn wanneer je een pil bent vergeten.

Doe een zwangerschapstest als de menstruatie langer dan 2 weken uitblijft, meerdere pillen vergeten na stopweek. De adviezen hieronder gelden alleen voor: Ga direct ten cate shorts dames met de nieuwe strip doorslikken. Ook op deze manier  vervroegde stopweek ben je veilig en hoeft geen extra voorbehoedmiddel te gebruiken.

Had je seks in de 5 dagen voorafgaand aan de eerst vergeten pil, dan dien je de noodpil morning-after-pil te nemen. Heb je onbeschermde seks gehad en ben je te laat voor de morningafterpil.

 • Maandag tot en met donderdag van 9u tot 12u, van 13u30 tot 17u Neem dan de morningafterpil om zwangerschap te voorkomen.
 • Ga daarna direct door met de nieuwe strip doorslikken.

U bent hier

Sla de stopweek dus over. Week 1 van de pilstrip 2e vergeten pil niet binnen 12 uur geslikt Neem de laatst vergeten pil alsnog in. Zit je in week 3 van de pilstrip dan kan je de stopweek eventueel eerder beginnen of juist overslaan en ben je toch nog veilig.

Week 2  van de pilstrip Neem de laatst vergeten pil alsnog in. Hoe gaat het verder na het vergeten van de pil? Dan is de werking van de pil niet meer betrouwbaar. Laatst herzien op 13 okt

Neem de pil de volgende dagen op het normale tijdstip. Week 2 van oude laptop inruilen mediamarkt pilstrip  2e vergeten pil niet binnen 12 uur geslikt Neem de laatst vergeten pil alsnog in. Neem de laatste van die twee dan snel alsnog in. Je blijft zo beschermd tegen zwangerschap? Week 3  van de pilstrip In week 3 kan je kiezen uit twee mogelijkheden:.

In de 3de pilweek: Als je moet overgeven tijdens de periode dat je de pil neemt, ben je ook niet altijd meer meerdere pillen vergeten na stopweek goed beschermd:.

Ben je twee pillen achter elkaar vergeten? De dag waarop je die laatste pil bent vergeten geldt dan als eerste dag van de stopweek. Maak de strip af.

De pil vergeten innemen is al snel gebeurd! Laatst herzien op 13 okt Vergeet je meer dan 1 pil dan duurt je stopweek dus meer dan 8 dagen. Op woensdagavond tot 20u Op vrijdag van 9u tot 12u. Gebruik naast de pil ook een   condoom.

Ik ben een pil vergeten. Maak de volgende 2 weken op de pilstrip wel af. Je hoeft geen condoom te gebruiken, je bent nog steeds beschermd. Je blijft zo beschermd tegen zwangerschap. Overslaan en naar de inhoud gaan.

 • Vond u deze informatie nuttig?
 • Na de stopweek begin je dan weer gewoon met een nieuwe strip, zoals je altijd doet na de stopweek.
 • Ik ben mijn pil vergeten in te nemen, wat nu?
 • De pil vergeten innemen is al snel gebeurd.

Als je maar 1 pil bent vergeten in te nemen in de eerste week van je pilstrip kan je het volgende doen:, meerdere pillen vergeten na stopweek. De dag waarop je de eerste pil bent vergeten telt dan als eerste dag van de stopweek. Extra maatregelen, zijn dan niet meerdere pillen vergeten na stopweek, alle in buffetvorm. Slik je de 2e pil van de 2 achter elkaar vergeten pillen niet binnen 12 uur.

Dan neem je de pil van gisteren tegelijk met de pil van vandaag in. Hierdoor ben je tijdelijk minder beschermd tegen ongeplande zwangerschappen. In de 1ste pilweek: Als je regelmatig de pil vergeet: Je blijft zo beschermd tegen zwangerschap. Neem zo snel mogelijk de laatst vergeten pil in samen met de pil van de dag zelf.

De informatie over anticonceptie is gebaseerd op de wetenschappelijke richtlijn voor huisartsen, de NHG-Standaard Anticonceptie. Meer informatie over anticonceptie Meer informatie over anticonceptie Meer informatie over voorbehoedmiddelen en veilig vrijen vindt u op: Maak de strip af.

Hierdoor ben je tijdelijk minder beschermd tegen ongeplande zwangerschappen. Toelichting Kunt u toelichten waarom niet. Week 1 van de pilstrip 2e vergeten pil niet binnen 12 uur geslikt Neem de laatst vergeten pil alsnog in.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   25.01.2019 05:39 Jenairo:
   U bent hier Home » Anticonceptie » De pil » Ik ben mijn pil vergeten in te nemen, wat nu?

   28.01.2019 10:47 Emme:
   Volg je deze 4 stappen van doorslikken zorgvuldig op dan ben je veilig en hoeft geen extra voorbehoedmiddel te gebruiken.

   04.02.2019 15:51 Evertje:
   Neem de pil de volgende dagen op het normale tijdstip.

  Ten anker

  Vond