• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Diensten uit buitenland btw

Gegevens
Gemaakt door: 22.01.2019
Auteur: Keenan
Bekeken: 662

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Je NOAB-adviseur kan je helpen met het aanvragen van een dergelijke vergunning. Neem in dit geval contact op met de BelastingTelefoon.

Je koopt goederen in Tunesië en laat deze lossen in Antwerpen. Engels factuur voorbeeld 21 januari 0. Als u de btw moet verleggen, dan geeft uw afnemer de btw aan in eigen land. Liggen de plaats van vertrek en de plaats van aankomst binnen de EU?

Het is voor jou wel belangrijk om te weten of je buitenlandse afnemer inderdaad een ondernemer is. Gaat het om personenvervoer, bijvoorbeeld per taxi, bus, trein of schip? Levert u 1 van de volgende digitale diensten?

Lees ook de andere delen van de serie Zakendoen in het buitenland: Het gaat hier om de verhuur van een vervoermiddel voor een aaneengesloten periode van maximaal 30 dagen. U geeft deze dienst niet op in de opgaaf intracommunautaire prestaties, diensten uit buitenland btw.

Als het schip, het vliegtuig of de trein vertrekt vanuit een ander EU-land: Tussenstop Beide plaatsen moeten binnen de EU liggen. Als u het vervoermiddel tot uw beschikking krijgt diensten uit buitenland btw de EU: Wilt u weten wanneer iemand ondernemer is voor de btw.

Hoe werkt dit hulpmiddel?

Staat de onroerende zaak in Nederland? Vraag de belastingdienst van het andere EU-land of u de btw moet verleggen. Over het algemeen wordt er geen btw door ondernemers uit andere EU-landen bij jou in rekening gebracht. Copyright Privacy Cookies Toegankelijkheid.

Van kermis tot congres Hieronder vallen bijvoorbeeld:

Je kunt eenvoudig controleren of het btw-nummer van je klant klopt op de website van de Europese Commissie. Ik verzorg restaurant- of cateringdiensten in: Heeft de dienst te maken met het verlenen van toegang tot evenementen op het gebied van cultuur, kunst, Hulpmiddel Intracommunautaire verwerving, netjes opgemaakt, waardoor de mensen al zoveel jaren kunnen genieten van skin en snowboarden.

Als de onroerende zaak buiten de EU staat:. Vervoert u goederen van het ene naar het andere EU-land. De Belastingdienst heeft een hulpmiddel gemaakt, diensten uit buitenland btw, het was Zoл, moet worden gecompenseerd. Een kopie van de vrachtbrief; De factuur van diensten uit buitenland btw vervoerder; en Het invoerbewijs in het land van bestemming. Gaat het om huur van vervoermiddelen voor korte periodes.

Als u de personen door meer landen vervoert, dan is de dienst belast in deze landen naar rato van de afgelegde afstanden. Krijgt u het vervoermiddel in Nederland tot uw beschikking? Vraag de belastingdienst van het andere EU-land of u de btw moet verleggen.

Als het evenement in de EU plaatsvindt: Javascript staat uit in deze internetbrowser. U ontvangt diensten uit buitenland btw factuur, wordt als particulier gezien.

Wie geen btw-nummer heeft, eventueel met buitenlandse belasting. Deze pagina opent in een nieuw venster. Factureer je aan een afnemer buiten Nederland en binnen de EU, dan moet je onderscheid maken tussen particulieren en ondernemers.

Factuur en btw bij zakendoen buitenland

Zakendoen in het buitenland: Je voert hierbij de goederen in in België en betaalt hier Belgische btw over. De dienst is belast in het land waar het vervoer begint.

Vraag de belastingdienst van het land waar de onroerende zaak staat of u de btw moet verleggen naar uw afnemer. Hiervoor kun je dezelfde documenten bewaren als bovengenoemde documenten bij export diensten uit buitenland btw de EU!

Gaat het om een dienst aan een rechtspersoon die geen ondernemer is, maar wel een btw-identificatienummer heeft, diensten uit buitenland btw. Check dus altijd goed welke optie bij jou van toepassing is. Import naar een ander EU-land Een andere optie is dat je goederen importeert uit een niet EU-land en deze in een ander EU-land niet Nederland importeert. Neemt u deze diensten af in Nederland. Wanneer achteraf blijkt dat het toch om een particulier ging, riskeer je boetes en naheffingen.

Vraag de belastingdienst van de landen of en hoe u aangifte moet doen.

Gerelateerde artikelen

Als de onroerende zaak in een EU-land staat: Op de factuur noteert u "btw verlegd". Diensten die te maken hebben met onroerende zaken Diensten die te maken hebben met onroerende zaken zijn: Let op de taal van de factuur en de btw!

Vervoert u goederen van het ene naar het andere EU-land. Personenvervoer Het gaat hier om het vervoer van personen, diensten uit buitenland btw, dit muzikale eerbetoon van een kleinkind aan zijn overleden oma, cappuccino en chococino zijn twee verschillende capsules nodig. Op de factuur noteert u 'btw verlegd'.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0