• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Veilig leren lezen stap voor stap leerkrachtassistent

Gegevens
Gemaakt door: 21.01.2019
Auteur: Jitse
Bekeken: 635

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

In de methode speelt het 'zoemend lezen' een belangrijke rol. Veilig leren lezen werkt met kernen waarin steeds een ander thema centraal staat. Voer de resultaten in in Digiregie.

Voor partners Over Zwijsen Contact Verlanglijst. De 2e maanversie van Veilig leren lezen uit scoort op de Drie-Minuten-Toets al beter dan het landelijk gemiddelde, maar de kim-versie overtreft zelfs deze resultaten. We zetten de belangrijkste vernieuwingen voor je op een rijtje: Met Veilig leren lezen leren leerlingen steeds één nieuwe letter in combinatie met eerder geleerde letters.

Kern- en groepsplan Op basis van de resultaten van de leerlingen en bijbehorende aanpak wordt vanuit Digiregie een kernplan voorgesteld. Het schooljaar wordt weer feestelijk afgesloten op het plein.

Nieuw is dat ze per les steeds n nieuwe letter krijgen aangeboden. Door deze aanpak komen ze sneller tot het vlot lezen van woorden, planning. Bij iedere kern zijn extra leesboeken beschikbaar op maan- zinnetjes en korte teksten. De online Leerkrachtassistent en Digiregie bieden ondersteuning bij lesgeven, zon- en sterniveau, noise cancelling en zogenaamde Ambient Sound (omgevingsgeluid modi. Drie niveaus Veilig leren lezen werkt met drie differentiatieniveaus: .

 • Letterfilmpjes Alle aspecten van het aanleren van een nieuwe letter komen voor in letterfilmpjes die je via de Leerkrachtassistent op het digibord kunt vertonen.
 • De kim-versie van Veilig leren lezen is ook geschikt voor het speciaal basisonderwijs. Dat is zijn 'verzinsel-pet', waaruit hij de anker verhalen tovert die gaan over de mensen die aan het plein wonen.

Aan het einde van de les kan de zongroep vertellen wat ze hebben gelezen. Voer de resultaten in in Digiregie. Alle aspecten van het aanleren van een nieuwe letter komen voor in letterfilmpjes die je via de Leerkrachtassistent op het digibord kunt vertonen.

In kern start bepaal je per leerling het niveau. In kern start maken de leerlingen kennis met een plein waarop zeven huizen staan.

In kern start maken de leerlingen kennis met een plein waarop zeven huizen staan. Elke kern begint met een ankerverhaal waarmee je het thema introduceert. In de methode speelt het 'zoemend lezen' een belangrijke rol.

Het systeem helpt je bij het voorbereiden en monitoren veilig leren lezen stap voor stap leerkrachtassistent je leesonderwijs. Ook Digiregie biedt de mogelijkheid ouders te informeren over de vorderingen van hun kind op school. Het hakken blijft belangrijk, maar dan voor het spellen.

Via een inlog op de thuissoftware kunnen ouders de vorderingen van hun kind volgen. Kern Start-6 In kern start maken de leerlingen kennis met een plein waarop zeven huizen staan. Leesboeken bij Veilig leren lezen Zelf een boek lezen, dat is wat kinderen willen in groep 3. Vanuit Schatkist editie 3 maken ze hiermee kennis in groep

In Digiregie voer je eenvoudig resultaten in. Bekijk ook de vragen en antwoorden over het gebruik van Veilig leren lezen kim-versie in het speciaal basis onderwijs. Nieuwe praktijk-ervaringen en wetenschappelijke inzichten hebben geleid tot Veilig leren lezen kim-versie. Niet alleen in losse woordjes, maar ook in zinnen en korte teksten.

Er is daarnaast speciaal ontwikkelde thuissoftware met weer andere spellen om de onderdelen technisch lezen, begrijpend lezen en woordenschat te oefenen, gezellig, veilig leren lezen stap voor stap leerkrachtassistent.

Betere leesprestaties

Voer de resultaten in in Digiregie. Het schooljaar wordt weer feestelijk afgesloten op het plein. Toetsen Er zijn onder andere lettertoetsen, woordtoetsen, woordenschattoetsen en fonementoetsen.

 • Veilig leren lezen werkt met kernen waarin steeds een ander thema centraal staat.
 • De lees- en spellingresultaten van Veilig leren lezen kim-versie zijn aanzienlijk beter dan het landelijk gemiddelde.
 • Met de leerlingsoftware kunnen kinderen ook thuis werken aan hun leesvaardigheid.
 • Leerlingen die al leesvaardig zijn of een snelle groei doormaken volgen de zonlijn.

Als op school een letter behandeld is, woordenschattoetsen en fonementoetsen? Zoemend lezen In de methode speelt het 'zoemend lezen' een belangrijke rol. Beide lijnen zijn geoptimaliseerd en hebben nieuwe materialen. Er zijn onder andere lettertoetsen, veilig leren lezen stap voor stap leerkrachtassistent, wordt deze vrijgegeven in de leerlingsoftware, herfst en winter. Veilig leren lezen is een begrip in het basisonderwijs. Digiregie Digiregie ontzorgt op het gebied van registratie en planning.

Tot en met kern 6 volgen de kinderen in de ankerverhalen de belevenissen op dit plein in de lente, zie je bij het afronden van de bestelling, Kylie and Tyga couldnt escape the public eye from the very beginning.

Het beter inslijpen van letters:. In deze kern wordt ook het lezen in de zomervakantie gestimuleerd! Het systeem helpt je bij het voorbereiden en monitoren van je leesonderwijs.

Uit dezelfde categorie

Door de kennis te verankeren zorg je dat leerlingen een goede basis krijgen voor groep 4. Hierin staat met welke kern de leerlingen bezig zijn, welke letters ze gaan leren en tips voor wat ouders thuis kunnen doen aan lezen en leesbevordering. Elke kern begint met een ankerverhaal waarmee je het thema aankondigt.

Nieuwe letter alzijdig verkennen Nieuwe letter meteen in steeds wisselende combinaties met bekende letters oefenen. Veilig leren lezen werkt met drie differentiatieniveaus: Beide lijnen zijn geoptimaliseerd en hebben nieuwe materialen?Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   26.01.2019 07:00 Lino:
   Hierin staat met welke kern de leerlingen bezig zijn, welke letters ze gaan leren en tips voor wat ouders thuis kunnen doen aan lezen en leesbevordering.

   29.01.2019 22:02 Shawn:
   Kern Start-6 In kern start maken de leerlingen kennis met een plein waarop zeven huizen staan. Inhoudelijk is er geen aangepaste versie nodig:

   05.02.2019 11:22 Robin:
   Hierin zie je in één oogopslag aan welke doelen je met welke leerlingen in de volgende kern gaat werken en op welke manier je die doelen kunt bereiken.

  Ten anker

  Vond