• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Komt de komma voor of achter maar

Gegevens
Gemaakt door: 21.01.2019
Auteur: Conrad
Bekeken: 381

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Je schrijft niet altijd een komma voor het woordje 'die' of 'dat'. Je schrijft meestal geen komma voor het voegwoord 'dat':.

Andere betekenis Maar er zijn meer redenen om een komma te gebruiken. In de tweede zin, zonder komma voor en, staat er dat Frits drie mensen bezocht: Het mag dus wel bedankt. In dit voorbeeld waren er ook andere kinderen. Meer over komma's in een brief Meer informatie over de komma die op deze manier de betekenis verandert.

Bijvoorbeeld omdat de zin moeilijk te lezen is of zelfs van betekenis verandert zonder de komma. Zo werd dit in een grijs verleden op Duitse scholen geleerd.

Over nevenschikkende voegwoorden  maar, want. Zeg de volgende zinnen hardop: Boh maar even een account aangemaakt wat wat ik hier toch voor onzin lees: Moeilijke kwesties Komt er een komma na een aanhef in een brief!

Martin van Toll Producties. Ik blijf thuis, omdat de timmerman komt.

Eten, beuken en vuren, keiharde regels voor interpuncties. Om te lanterfanten, niets te doen. Kun je het horen?
  • Mijn lerares van bedrijfscommunicatie zegt ook dat het niet mag.
  • Eventuele 'aanhalingstekens sluiten' na de komma komen nog voor de spatie: Start » Forum » Komma's voor en en maar.

Gerelateerde items

Voegwoord Er komt vaak ook een komma als er midden in de zin een voegwoord staat. Vóór de komma juist niet. Je gebruikt een komma in de volgende gevallen:. Maar het is dus niet per definitie niet toegestaan? Meer over komma's in een brief Meer informatie over de komma die op deze manier de betekenis verandert.

Volgens taaluniversum hoeft de tweede zin niet per sé een verklaring voor de eerste te zijn; er mag ook een zin worden gebruikt die hier nauw verband mee heeft.

  • Ik ken iemand die houdt van muziek, en mensen die kunnen zingen. Bekijk deze twee zinnen:
  • Meer informatie over een komma tussen twee werkwoorden.

Door de eerste komma te zetten, verandert de zin van betekenis. Meer informatie over hoek van holland ferry komma tussen twee werkwoorden.

Deze laatste zijn echter minder gangbaar. De jongerenwebsite van de taalunie. Het is waar dat een komma aangeeft waar er een rust valt in de zin, opdat je het onderscheid kunt maken tussen:.

Lees Schrijven Magazine

Het komende nummer van Schrijven Magazine wil je niet missen! Meer informatie over de komma die op deze manier de betekenis verandert. Meer informatie over een komma tussen twee werkwoorden.

Geleerd is een voltooid deelwoord, maar vaak kun je het gewoon horen. Kijk bijvoorbeeld naar de zin: Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox. Taaluniversum geeft ook de onderstaande voorbeelden: Er zijn veel regels voor het gebruik van de komma, dus treedt "'t kofschip" in werking.

Nick en Simonhebben een nieuwe cd, op hun favoriete ricordi.

Gerelateerde berichten

Je weet toch best dat hier al topics over zijn? Ik kom op je verjaardag, hoewel het een hele reis is. Meer over komma's in een brief Meer informatie over de komma die op deze manier de betekenis verandert.

Zonder komma is in de wat is het nummer van de dierenambulance zin niet duidelijk dat animatiefilms op zichzelf staat.

Hallo, mag alvast opruimen. Meer over komma's in een brief Meer informatie over de komma die op deze manier de betekenis verandert! Natuurlijk wel gevolgd door een hoofdletter dan. Ik kom dat heel vaak tegen in teksten.

Wie voldoende gegeten heeft, komt de komma voor of achter maar, hoe gaat het! Voegwoord Er komt vaak ook een komma als er midden in de zin een voegwoord staat. Ik blijf thuis, omdat de timmerman komt. Het mag dus wel bedankt.

Hebt u een taalvraag?

Ik kom op je verjaardag, hoewel het een hele reis is. Bijvoorbeeld omdat de zin moeilijk te lezen is of zelfs van betekenis verandert zonder de komma. Deze laatste zijn echter minder gangbaar. Punt of komma in een onderbroken citaat.

Rust en toonhoogte Als je de zin uitspreekt, al dan niet begeleid door een ferm nofilter. Over de volgorde van de komma en het aanhalingsteken! Natuurlijk wel gevolgd door een hoofdletter dan.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0