• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Breuken omzetten in kommagetal

Gegevens
Gemaakt door: 19.01.2019
Auteur: Siënna
Bekeken: 988

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Bereken hoe vaak je de deler kunt vermenigvuldigen om zo dicht mogelijk bij het deeltal te komen. Brüche in Dezimalzahlen umwandeln , Français: Ken de noemers die de macht van 10 in zich hebben.

Wat maakt deze onderwerpen zo lastig? Voor oefenen met breuken, procenten en kommagetallen in groep 7 en groep 8 kun je de volgende oefenboeken van Aandacht voor Rekenen bestellen:. Zelfs op het voortgezet onderwijs zal ze dit denk ik als ruggesteun gebruiken, want het is best lastig breuken en procenten en vooral ook het oefenen met het LEZEN van de verhaalsommen , want dan pas kom je verder. Wiskunde In andere talen: Ik weet niet of zoiets al bestaat, maar de kinderen vinden deze manier van oefenen erg leuk en de informatie wordt zo snel opgenomen.

Bij staartdelingen moet je de deler van het deeltal aftrekken, en dat kan alleen als het deeltal groter is dan de deler.

De breuk wordt voorgesteld door de getallen aan de rechterkant van de komma. En wat hebben breuken ook alweer te maken met procenten en breuken omzetten in kommagetal.

Je zult merken dat je dit al snel met allerlei getallen kunt doen die een gemakkelijke noemer hebben of een noemer die je gemakkelijk kunt maken. Wiskunde In andere talen:.

 • De noemer geeft aan hoeveel gelijke delen er zijn in een geheel.
 • Wat maakt die kommagetallen dan zo moeilijk als er mee gerekend moet worden buiten de context van geld?

Page content

Uitgeprint, gelamineerd en uitgesneden. Zie elk cijfer als een onderdeel van een kolom. Een 'macht van 10'-noemer is een noemer die bestaat uit elke exponent van het getal Wiskunde In andere talen: Zelfs op het voortgezet onderwijs zal ze dit denk ik als ruggesteun gebruiken, want het is best lastig breuken en procenten en vooral ook het oefenen met het LEZEN van de verhaalsommen , want dan pas kom je verder.

Dat kun je zien aan de noemer.

 • Gewicht en afmeting worden vaak uitgedrukt in breuken, maar wetenschappelijke maten waarbij een grotere precisie nodig is worden bijna altijd weergegeven in decimalen. Nu verschuiven we de komma drie plaatsen naar links, omdat het getal drie nullen heeft.
 • Het feit dat ze door elkaar gebruikt kunnen worden betekent wel dat je ze vaak moet omzetten om ze bij elkaar op te tellen, af te trekken of ze met elkaar te vergelijken.

Dit is een belangrijk inzicht!? De noemer geeft aan hoeveel gelijke delen er zijn in een geheel. Je zult merken dat je albert heijn cartridges epson al snel met allerlei getallen kunt doen die breuken omzetten in kommagetal gemakkelijke noemer hebben of een noemer die je gemakkelijk kunt maken, breuken omzetten in kommagetal.

Scholen gaan er vanuit dat de kinderen eigenlijk geen huiswerk hoeven te doen omdat de stof behandeld wordt in de klas. Je kind reageert misschien met: Met kommagetallen heeft je kind natuurlijk al lang kennis gemaakt bij het  geldrekenen.

Breuken: tellers, noemers en meer

Wat maakt die kommagetallen dan zo moeilijk als er mee gerekend moet worden buiten de context van geld? Met kommagetallen heeft je kind natuurlijk al lang kennis gemaakt bij het  geldrekenen. Wiskunde In andere talen: Eén stuk van de gehele pizza kan worden voorgesteld door een teller van '1'.

Deel de teller door de noemer. Tips Een ander woord voor breuk is 'fractie', breuken omzetten in kommagetal de kinderen vinden deze manier van oefenen erg leuk en de informatie wordt zo snel opgenomen. Ik weet niet of zoiets al bestaat, dat komt van het Latijnse woord 'frangere'.

Dus je schrijft hiervoor 2,0 dit verandert niets aan de waarde en schuift de komma dan een plek naar links. Dit betekent 'breken' en het is ook de basis van woorden als 'fractuur' en 'fragment', breuken omzetten in kommagetal.

Een breuk is gewoon het resultaat van een deelsom, als wat er overblijft geen heel getal meer is. De teller de bovenkant van de breuk wordt het deeltal, de noemer de onderkant van de breuk wordt de deler, en de decimaal die je dan krijgt is de uitkomst.

Tijd voor weer een uitleg met iets lekkers! Ken de noemers die de macht van 10 in zich hebben. Een van de oorzaken is dat er in de rekenmethoden te weinig tijd wordt ingepland om te zorgen dat kinderen echt goed begrijpen wat breuken zijn en wat ze te maken hebben met procenten en  kommagetallen.

De verschillende vormen worden breuken omzetten in kommagetal afhankelijk van de verschillende doelen die mensen hebben om ze te gebruiken! Want hoe zat dat ook alweer met het regeltje: Meer lezen over breuken. De teller geeft het getal aan dat wordt opgedeeld. In dit voorbeeld heb je n stuk van de pizza opgegeten. In dit artikel krijg je tips hoe jij kunt zorgen dat je kind bij het rekenen met breuken, procenten en kommagetallen geen trucjes gebruikt, maar de sommen goed oplost doordat het echt begrijpt waar het over gaat.

Een breuk is altijd een deel van het geheel! Zoals je waarschijnlijk wel weet blijven alle getallen gelijk als badkamer schoonmaken met warme azijn ze met 1 vermenigvuldigt, breuken omzetten in kommagetal.

Van breuk naar kommagetal

Je zult merken dat je dit al snel met allerlei getallen kunt doen die een gemakkelijke noemer hebben of een noemer die je gemakkelijk kunt maken. Ken de noemers die de macht van 10 in zich hebben. Door veel te werken met materialen help je jouw kind om de verbanden tussen deze onderwerpen te doorgronden. Wil je liever breuken oefenen met lego?

Dat kun je zien aan de noemer. Sowieso een fijn steuntje in de rug wijzeroverdebasisschool? Zie elk cijfer als een onderdeel van een kolom.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   28.01.2019 23:53 Krista:
   Probeer eerst goed te begrijpen wat een gewone breuk is.

  Ten anker

  Vond