РЕЗУЛТАТИ ОД НАТПРЕВАРИ

ФК Кожуф победнички се врати од гостувањето во село Мало Коњари, каде што Напредок од Крушеани ги игра своите натпревари како домаќин. Уште од самиот почеток ФК Кожуф ја наметна својата игра, и не успеа преку шансите на Попов, Горгиев да го отвори резултатот. ФК Кожуф имаше теренска иницијатива

Денес, на градскиот стадион во Гевгелија во директна битка тимовите на Ф.К. „Кожуф“ од Гевгелија и Ф.К. „Борец“ од Велес ги заменија позициите на табелата од 3МФЛ Југ. Домашните фудбалери уште на полувреме ја решија утакницата со резултат од 3:0, а во продолжението успеа да го зачува резултатот

Натпреварот во с. Мрзенци помеѓу екипите на ФК „Зорбас Победа“ - ФК „Кожуф“ заврши со резултат од 0-2.  Стрелци на головите за гостинската екипа беа: К. Ристовски и Д. Лазаровски
Во неделата се одигра дерби натпреварот од Трета лига - југ, помеѓу екипите на Кожуф од Гевгелија и Победа од Валандово. После десетина година, ова беше најпосетениот фудбалски натпревар во градот, што покажува дека Гевгелија почнува да се враќа на фудбалската мапа.Натпреварот го следеа 1.500