Денес заседаваше комисисијата за натпревари на ФФМ на која меѓу другото беше разгледувана и жалбата која вчера беше поднесена од страна на Ф.К. „Кожуф“ во врска со пропустот кој го направи Ф.К. „Тиквеш“ на саботниот натпревар во Гевгелија. Комисијата одлучи да го поништи резултатот од 1:1 и на зелена маса одлучи натпреварот да го добие Ф.К. „Кожуф“ службено.

Жалбата која Ф.К. „Кожуф“ ја упати до ФФМ