Во сабота, 16.09.2017 на стадионот во Валандово ќе се одигра првенствен натпревар помеѓу Ф.К. „Победа“ од Валандово и Ф.К. „Кожуф“ од Гевгелија. Фудбалерите на Кожуф се подготвени за овој меч и очекуваат да се вратат од Валандово со нови три бода.

Почетокот на натпреварот е во 15:30 часот.