Поранешниот играч на Ф.К. „Металург, Томче Гроздановски е новиот играч за врска на Ф.К. „Кожуф“. Гроздановски има 17 години и досега има играно за Ф.К. „Цементара“, Ф.К. „Вардар“, Ф.К. „Професионал“, а минатата сезона играше за „Металург“. Денес Ф.К. „Кожуф“ на централниот стадион во Килкис ќе одигра пријателски натпревар со Ф.К. „Александрос“ од Килкис.