ИНТЕРВЈУА

Десниот бек на Ф.К. „Кожуф“ Костадин Зајков му беше успешно оперирано коленото по повредата со која се здоби за време на летните подготовки. Зајков од понеделникот повторно е на теренот со своите клубски колеги и засега нема некои потешкотии. Доколку остане ситуацијата во најдобар ред како

Денес од клубот беше најавено новото засилување на напаѓачката позиција, кое треба да донесе поголеми резултати во реализација на головите. Во натпреварите кои ги одигра „Кожуф“ сезонава, секогаш ја имаше контролата над противникот и многу лесно стигнуваше до противничкиот гол, но фудбалерите

Марио Тошевски е новото засилување на десната крилна позиција во Ф.К. „Кожуф“. Од 21 годишниот скопјанец кој доаѓа од Ф.К. „Маџари Солидарност,  има играно за Ф.К. „Македонија ГП“, Ф.К. „Скопје“ и Ф.К. „Цементара“ се очекува да одговори на предизвиците и да му донесе поголема сигурност на

Кожуф го реши вечниот проблем, младите категории најпосле ќе имаат нормални услови за работа. Вечниот инфраструктурен проблем што го има Ф.К. „Кожуф“ денес е решен. Имено Претседателот на клубот Ристо Танев и Г-дин Тео Андреадис денес потпишаа договор со кој што Ф.К. „Кожуф“ ќе може несметано и