Рејтинг на корисник: 5 / 5

Активна ѕвездаАктивна ѕвездаАктивна ѕвездаАктивна ѕвездаАктивна ѕвезда
 

За нов тренер на генерацијата играчи родени 2005/2006 година, од вчера е назначен Стојан Дојчинов.Тој е поранешен играч на ФК Кожуф и доаѓа на местото на Александар Ефтимов кој е претседател на ФК Кожуф.Стојан Дојчинов има завршено факултет за физичка култура.Клубот продолжува да се екипира со едуцирани кадри во пионерско младинската школа во која школа предност се дава на поранешните играчи на ФК Кожуф со оглед на тоа што тие знаат како функционира клубот и има што да им пренесат на идните играчи на ФК Кожуф.