• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Online begraafplaats krimpen aan de lek

Gegevens
Gemaakt door: 18.01.2019
Auteur: Edine
Bekeken: 813

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Verschillende grafkelders uit het begin van de 20e eeuw zijn aangewezen als rijksmonument. Achter de kerk was de aanlegsteiger van de Lekboten, stoomraderboten die tot voor vervoer zorgden. Verder was er ook nog scheepsbouw en visserij.

De hoogste in het midden is het zgn. Het kasteel stond waarschijnlijk tussen Streefkerk en Nieuw-Lekkerland. Jaarlijks wordt hier op 4 mei de dodenherdenking gehouden. De kerk heeft altijd de aandacht getrokken. Het was een strategisch bolwerk door het drierivierenknooppunt Lek, Noord en Nieuwe Maas.

Nadat er in de dorpskern een kerk was gebouwd werd de naam Leckerkerke. Rechts ziet u de aula van de begraafplaats.

De ligging aan de Lek is bepalend geweest voor de ontwikkeling van het dorp. Hij had een lengte van 2. Een hele wijk werd ontruimd,afgegraven, van schone grond voorzien en opnieuw ingericht? Nu vertrekt daar de autopont naar Kinderdijk.

Ook werd veel hennep en vlas verbouwd voor de touwfabricage.

Hieronder van beide een stukje geschiedenis.

Bedankt voor uw mening over de pagina '" + submitVariables.titel + "'

Het symboliseert het offer van de burgers, die in de bezettingsjaren door oorlogsgeweld zijn omgekomen tijdens W. Verder was er ook nog scheepsbouw en visserij.

In de 18e eeuw was rederij Van Holst gevestigd in Krimpen aan de Lek. In is hij tijdens de kermis doodgestoken. Verschillende grafkelders uit het begin van de 20e eeuw zijn aangewezen als rijksmonument. De hoogste in het midden is het zgn.

Het was een strategisch bolwerk door het drierivierenknooppunt Lek, Gerrit Bastiaanz. Een stukje verleden van Lekkerkerk. De Groote Boer, Noord en Nieuwe Maas. In is hij tijdens de kermis doodgestoken.

Navigatiemenu

De naam Leckelant is later gewijzigd in Out Leckelant. Lekkerkerk wordt al in genoemd onder de naam Leckelant Land aan de Lek. Het oudst bekende document waarin de naam Crempene wordt genoemd dateert uit 2 mei

De straatnaam Touwbaan herinnert hier nog aan. De hoogste in het midden is het zgn. Op een zilver schild online begraafplaats krimpen aan de lek liggende wassenaar Krimpen aan de Lek en twee naar rechts gewende manen Lekkerkerk. Nadat er in de dorpskern een kerk was gebouwd werd de naam Leckerkerke. Jaarlijks wordt hier op 4 mei de dodenherdenking gehouden. Op de begraafplaats bevindt zich het herdenkingsmonument "Het Offer", ontworpen door Martin Bakker en op 4 mei onthuld door burgemeester G.

Stoppelenburg Uitvaartverzorging

Het schild gedekt met een gouden kroon van drie bladeren en twee parels. Er liggen 17e eeuwse grafzerken afkomstig uit de in gesloopte Nederlands Hervormde kerk. In wordt de naam Crimpen en in Crimpen upte Lek genoemd. Lekkerkerk wordt al in genoemd onder de naam Leckelant Land aan de Lek.

Ook werd veel hennep en vlas verbouwd voor de touwfabricage. De twee kernen Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk zijn per 1 januari samengevoegd. Het oudst bekende document waarin de naam Crempene wordt genoemd dateert uit 2 mei De stenen muur langs de Lek is gebouwd in en heeft het dorp beschermd tegen het water.

Het was een strategisch bolwerk door het drierivierenknooppunt Lek, Noord en Nieuwe Maas. Online begraafplaats krimpen aan de lek een zilver schild n liggende wassenaar Krimpen aan de Lek en twee naar rechts gewende manen Lekkerkerk. Hij was dus een reus voor zijn tijd. Op de begraafplaats bevindt zich het herdenkingsmonument "Het Offer", ontworpen door Martin Bakker en op 4 mei onthuld door burgemeester G.

Straatnamen, zoals Groenland, Commandeur en Kakebeen herinneren hier nog aan. De naam Leckelant is later gewijzigd in Out Leckelant. De golvende blauwe dwarsbalk staat voor de rivier de Lek. In wordt de naam Crimpen en in Crimpen upte Lek genoemd.

In is hij tijdens de kermis doodgestoken. Hieronder van beide een stukje geschiedenis. Verschillende grafkelders uit het begin van de 20e eeuw zijn aangewezen als rijksmonument. Op de begraafplaats bevindt zich het herdenkingsmonument "Het Offer", ontworpen door Martin Bakker en op 4 mei onthuld door burgemeester G.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   23.01.2019 16:47 Nikée:
   De twee kernen Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk zijn per 1 januari samengevoegd. De naam Leckelant is later gewijzigd in Out Leckelant.

   28.01.2019 02:42 Gineke:
   Ook werd veel hennep en vlas verbouwd voor de touwfabricage. Lekkerkerk heeft in bekendheid gekregen door de "Gifaffaire".

   30.01.2019 23:27 Flavio:
   In de 18e eeuw was rederij Van Holst gevestigd in Krimpen aan de Lek.

  Ten anker

  Vond