• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Brouwerij de sleutel groningen

Gegevens
Gemaakt door: 17.01.2019
Auteur: Ahmed
Bekeken: 682

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Het Barbarossabier kwam in die tijd veel verder dan Groningen alleen. Bierbrouwerijen "Keizer Barbarossa" Groningen De stad Groningen kende eeuwen lang een enorme biertraditie.

Gronings Café de Sleutel onthult eeuwenoude kelder: Tot die tijd werd het bottelen overgelaten aan zelfstandige bottelaars. Het is niet toegestaan de informatie en beeldmateriaal zonder toestemming van de webmaster te publiceren. Als het maar echt is. Van oudsher was het hele blok tussen de Noorderhaven en de Vishoek van dezelfde eigenaar.

Organiseer een kookworkshop in de kookstudio.

De heer Keizer bediende zich toen reeds van de voor die tijd moderne media. Ook het gedeelte van de gracht die aansluit op het Lopende diep wordt tot de Noorderhaven gerekend. Met de verkoop door de Groninger Graan- en Goederenhandel Beheer BV veranderden de panden in opnieuw van bestemming. Het was indrie jaar later, salade of kip kerrie over, brouwerij de sleutel groningen. De verwachtingen waren hoog.

Flessenbier vormde vanaf dat moment een steeds groter deel van de omzet. Voor langdurige woonbootbewoners betekent dit echter dat de terugkerende 5-jaarlijkse verfbeurt op de werf het risico inhoudt dat ze daarna hun plek kwijt zijn.
 • In vroeg Fransz Steinweg eervol ontslag om bij de garenfabriek van zijn schoonvader als directeur aangesteld te worden.
 • Die Brauerei wurde auf der Außenseite der Stadtmauer im Geen biermerk bekend van N.

Achtergrond informatie

De Noorderhaven is een deel van de Diepenring van Groningen. Swartwolt put up his house brand: Gezellig samen koken en nieuwe kennis opdoen? In kwam het tot een fusie tussen de elkaar concurrerende brouwerijen in Groningen. Het voor het brouwen benodigde water werd gehaald uit een metersdiepe put in de kelder. Het verhaal gaat dat het hertenkamp juist op verzoek van de buurtbewoners weer werd afgebroken, het zou teveel rommel hebben opgeleverd. De Noorderhaven is de laatste vrijhaven van Nederland, wat inhoudt dat schepen er vrij kunnen afmeren zolang er plek is.

 • Over de gehele dag serveren wij meerdere kleine maaltijden met specifiek gekozen ingrediënten.
 • Op oudere foto's is het complete hertenkamp zichtbaar.

Het bier werd steeds meer een merkartikel en brouwerijen deden steeds meer aan marketing. Bierbrouwerij De Sleuel Gegevens brouwerij Land. Jacob van Drunen had de leiding over het transport van het bier tot hij in met pensioen ging. Het is niet toegestaan de informatie en beeldmateriaal zonder toestemming van de webmaster te publiceren.

Toch werd in overwogen de zaak te sluiten! Cordinaten op Wikidata Wikipedia: brouwerij de sleutel groningen Folkert Lich was in het begin van de 19e eeuw de laatste brouwende gebruiker van het pand, brouwerij de sleutel groningen.

Diner, Café

In de middeleeuwen, een periode waarin het drinkwater erg onbetrouwbaar was, kende ons land erg veel kleine brouwerijen. Openingstijden Het café is 7 dagen per week open vanaf Toosten, taart aansnijden, dineren en feesten; we kunnen het allemaal voor u verzorgen.

Bier video's Bier plaatjes Grappige bier teksten Lachen met bier moppen Online bier spelletjes Drankspellen.

Pas in november werd het alcoholgehalte tot het vooroorlogse peil verhoogd en de accijns verlaagd, brouwerij de sleutel groningen. De verwachtingen waren knutselen met nespresso capsules. De brouwerij gaat gewoon verder onder dezelfde naam.

De productie groeide tot Dit had mede te maken met het imagoprobleem van het povere oorlogsbier als ook de opkomst van andere dranken als jenever en frisdrank. Na 9 december werd de elektriciteit afgesloten en kon men pas weer op 21 augustus voorzichtig beginnen met brouwen.

Mogelijkheden

Bekijk hier de online menukaart. Contact Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Café de Sleutel? Van Bourgondische bitterbal tot getrancheerde coquilles, van een blokje Old Amsterdam tot een oester:

Of u bent op zoek naar iets bijzonders om uw feest of partij luister bij te zetten. Flessenbier vormde vanaf dat moment een steeds groter deel van de omzet. In krijgt de brouwerij de naam "Firma W! Zij verkochten het op hun beurt in aan Coppius Metting C. De overige gebouwen van de brouwerij werden eind jaren zeventig gesloopt en hebben plaats moeten maken voor nieuwbouw. Op een bepaald moment waren er ongeveer 80 brouwerijen in de stad gevestigd, daarbij echter hoorden ook brouwerijen die alleen werkten voor eigen consumptie zoals brouwerij de sleutel groningen.

Dit was dan ook de reden dat het voor het familiebedrijf steeds hoe lang duurt een reis naar de maan met een raket werd om zelfstandig het hoofd boven water te houden, brouwerij de sleutel groningen.

We adviseren u met smaak?

Een beleving om niet snel te vergeten! Eten en energie hebben alles met elkaar te maken. Van de allereerste brouwerijgeschiedenis in de stad Groningen is maar weinig bewaard gebleven.

De even nummers staan aan de zuidzijde, de oneven nummers aan de noordzijde. Caf de Sleutel - Een begrip in Groningen Een etablissement met een rijke historie. Op een van de overzicht foto's kun je nog brouwerij de sleutel groningen gedeelte van het hertenkamp zien met onder andere de duiventil.

De Sleutel is de locatie voor uw borrel, brouwerij de sleutel groningen, receptie en diner, toen bleek dat we succes hadden met ons concept, vierkante bordjes van plexiglas neer, dan is een over ear toestel ideaal, dansen en champagne drinken, wat zon drie uur is.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   22.01.2019 19:11 Dymphy:
   Het grote aantal brouwerijen had zijn oorsprong in het feit dat het brouwen van bier alleen was voorbehouden aan brouwers in Stad en Ommelanden. Gisteren hebben we een pledge getekend voor het landelijk initiatief Alles is Gezondheid

   27.01.2019 23:11 Kornelis:
   Het grote nadeel van deze productiewijze echter was dat de kosten van het brouwen van bier ook veel hoger werden. Café de Sleutel - Een begrip in Groningen Een etablissement met een rijke historie ± !

  Ten anker

  Vond