• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Is friet uit de airfryer gezond

Gegevens
Gemaakt door: 16.01.2019
Auteur: Blanche
Bekeken: 773

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Ik heb er heerlijke frietjes in gemaakt, maar ook afbakbroodjes en gegrilde paprika. Een schema voor de liefhebbers:

En wat vindt de voedingsdeskundige van deze nieuwe frituurtrend? Onze proeven zijn vooral gericht op het bepalen van de juiste bakomstandigheden om gerechten klaar te maken. Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Een rollade of ander groter vlees gaat prima op graden. De airfryer kan niet alles aan, zoveel wordt meteen wel duidelijk als we kijken naar de ontplofte vegaballen en leeggelopen kaassoufflés. Dat lijkt mij ook. Deze frieten worden in de airfryer het meest gewaardeerd.

Ik heb de dealer t Doe mij maar af en toe zelf gemaakte verse frites in olijfolie of oo met zbo gebakken, mag ook in schijfjes is friet uit de airfryer gezond. De Airfryer  Momenteel is er een nieuwe revolutie gaande. Nu nog de bereiding. Toevallig had ik deze zomer naar aanleiding van een reclamespot er eens op gegoogled. We moeten natuurlijk wel kwlaificeren waar we het over hebben. Dat is hetzelfde als de verse krieltjes en aardappelschijfjes alleen dan in de vorm van patat.

 • In een Airfryer wordt stralingswarmte gecombineerd met convectie door lucht met relatief hoge snelheid langs het voedsel te laten bewegen. Helaas ontstaan er dan nog steeds AGE's door verhitting van de eiwitten en suikers dus gezond is het nog steeds niet.
 • Toen vond ik een beschrijving van proeven van behandelingen van patat met resultaten als vetgehalte en acrylamide etc.

10 redenen waarom je een Airfryer beter kunt gebruiken dan een Frituurpan.

Die ziet er inderdaad uit als de leeggestroomde Vesuvius. Je hoeft dus de snacks ook niet uit te laten lekker zoals bij een friteuse. Dan gebeurt er iets waar jij nog nooit van hebt gehoord. Door in de samenstelling van de maaltijd te kiezen voor één gebakken product en dit te combineren met bijvoorbeeld gestoomde of rauwe groenten beperk je de hoeveelheid AGEs.

Een Airfryer is snel op temperatuur en de gerechten zijn snel klaar.

 • Het is wat technisch allemaal maar ik hoop dat het helpt in de discussie.
 • Je kent vast wel een huismoeder die er een aangeschaft heeft, denk maar na. Recensie De levensmiddelenindustrie, een grote boevenbende.

Er hoeft zelfs geen olie bij. Leave a Reply Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Een Lego-hoofdje komt er na 1,7 dag gewoon weer uit. Ook hoeft de Airfryer niet voor verwarmd te worden, dat scheelt energie. En als laatste de prijs per kg.

​Revolutie of niet? De Airfryer

Iemand beken met dit "Wonder middel? Ook heeft hij de effecten van infra rood straling op patat bestudeerd en kwam tot de conclusie dat het mogelijk was om hiermee bakresultaten te bereiken die vergelijkbaar zijn met frituren. Toen vond ik een beschrijving van proeven van behandelingen van patat met resultaten als vetgehalte en acrylamide etc.

En dat verklaard gelijk de prijs aangezien alle bij de produktie gebruikte produkten worden doorberekend in de prijs voor de consument. Heerlijke patat en kroketten komen hieruit. Een Airfryer is best prijzig. Ook het temperatuurbereik gaat verder tot max. Heerlijk van smaak en helemaal niet vet.

Foodlog en meer

Quote Met de airfryer kun je niet alleen frituren, maar ook grillen, gratineren, braden, karamelise­ren en bakken. Het is voor iedereen makkelijk te gebruiken. Daardoor droogt de buitenlaag uit, daarmee verhoog je de concentratie van suikers en aminozuren en daardoor gaat de Maillardreactie veel sneller.

Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

 • Het bedrijf zou een dubbele rol spelen bij het aanbieden van producten van derden en de eigen verkoop van soortgelijke producten.
 • Een Airfryer is best prijzig.
 • Maar een kroket bevat heel veel dingen vooral niet.
 • NIET alles wat in de frituur kan gaat ook in de airfryer.

Mijn schoonzusje heeft afgelopen jaar oliebollen in de airfryer gemaakt. Ontvangt clinten uit heel Nederland en zelfs daarbuiten.

Dat geldt overigens voor alles wat we deze middag bereiden. We gaan dood zonder vetten. Volgens de caloriechecker van voedingscentrum. Frites zijn helemaal niet gezond. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is. Eventueel kun je de Airfryer onder de afzuigkap zetten in de keuken om zo de geur nog meer te is friet uit de airfryer gezond.

​Slimme Kroketten

Uit een test van de consumentenbond bleek dat zelfgemaakte frieten uit de airfryer flink wat acrylamide bevatten. Schoonmaken is geen gedoe Na enkele uren van testen komen we wel tot een conclusie. Hoeveel mensen er zijn ingestonken, is niet bekend. Dat is de verklaring waarom het buitenlaagje krokant wordt en bruin en de binnenkant niet.

Maar voor dat is friet uit de airfryer gezond krijg je een aantal extra voordelen:. Verder is het zo dat acrylamide alleen maar gevormd wordt bij hoge temperatuur zeg hoger dan C in de fameuze Maillard reactie die erg ingewikkeld is en ook leidt tot smaak en geurvorming. Betere resultaten hebben we met de mini-loempia's van filodeeg. Ook in de Airfryer trouwens.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   17.01.2019 15:57 Jozias:
   Dit is bijna 3x minder dan de klassiek gefrituurde patat! Is zelf ook ervaringsdeskundige en stopt nooit met zoeken tot de oplossing gevonden is van jou gezondheidsklacht.

   25.01.2019 12:19 Greetje:
   Helaas, het spijt me. Met de airfryer kun je niet alleen frituren, maar ook grillen, gratineren, braden, karamelise­ren en bakken.

  Ten anker

  Vond