• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Trouwen oude raadhuis alphen aan den rijn

Gegevens
Gemaakt door: 12.01.2019
Auteur: Bastian
Bekeken: 423

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. In de hal zijn enkele oorspronkelijke vaste wandbanken bewaard gebleven. Achter de entree de centrale hal met in patroon gelegde vloer van lichte Comblancien en donkere Naamse steen.

De symmetrische opzet van het pand wordt voortgezet in de hoofdas van het Burgemeester Visserpark aan de voorzijde en de Parklaan in het Bospark aan de achterzijde. Trouwceremonie kiezen Kiezen voor een eenvoudige, uitgebreide of gratis ceremonie om uw huwelijk of geregistreerd partnerschap te sluiten. Getuigen doorgeven Getuigen die aanwezig zijn bij het sluiten van een een huwelijk of geregistreerd partnerschap.

Trouwambtenaar kiezen Als u wilt trouwen of een partnerschap wilt laten registreren, kunt u kiezen welke trouwambtenaar de ceremonie mag uitvoeren. Voornemen huwelijk of geregistreerd partnerschap melden Wilt u trouwen of wilt u een partnerschap aangaan? Omschrijving In hoofdopzet symmetrisch pand op U-vormige plattegrond met verhoogde risalerende middenpartij en twee hoekpaviljoens met tuitgevels. Het raadhuis met bijbehorend interieur is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde te weten de Traditionalistische vormgeving van zowel het exterieur als het rijk uitgevoerde interieur, kenmerkend voor de bouwperiode en het latere bouwkundige oeuvre van de architect C.

Aan weerszijden van de risaliet is de bel etage uitgebouwd onder een lessenaardak over de gehele breedte van de gevels en de zijgevel van het zuidelijke paviljoen. Als u wilt trouwen of een partnerschap wilt laten registreren, kunt u kiezen welke trouwambtenaar de ceremonie mag uitvoeren.

Direct naar de inhoud van de pagina Direct naar het hoofdmenu Direct naar het zoekveld? Zoek op deze trefwoorden. Voornemen huwelijk of geregistreerd partnerschap melden Wilt u trouwen of wilt u een trouwen oude raadhuis alphen aan den rijn aangaan. In de hal zijn enkele oorspronkelijke vaste wandbanken bewaard gebleven.

Trouwambtenaar kiezen Als u wilt trouwen of een partnerschap wilt laten registreren, kunt u kiezen welke trouwambtenaar de ceremonie mag uitvoeren.

Uitgelicht

Het bevat onder andere een uittreksel van de huwelijksakte. Het pand is boven een licht risalerend souterrain over twee bouwlagen opgetrokken in rode baksteen Rijnlandse handvormsteen en wordt gedekt door zadeldaken met gesmoorde geglazuurde Hollandse pannen; in de dakschilden boven alle gevels dakkapellen met negenruits vensters.

Omschrijving In hoofdopzet symmetrisch pand op U-vormige plattegrond met verhoogde risalerende middenpartij en twee hoekpaviljoens met tuitgevels. In de hal zijn enkele oorspronkelijke vaste wandbanken bewaard gebleven. Deur in omlijsting door eenvoudige pilasters met hoofdgestel;..

 • Het als plint opgevatte souterrain is gemetseld in een lichtere tint baksteen en wordt afgesloten door een natuurstenen waterlijst. De bouw werd uitgevoerd door aannemersbedrijf J.
 • Deur met gecanneleerde pilasters en hoofdgestel.

De wanden en kolommen zijn bekleed met Calacata-marmer. Het pand is in- en uitwendig bijzonder gaaf in hoofdvorm, kenmerkend voor de bouwperiode en het latere bouwkundige oeuvre van de architect C. Kiezen voor een eenvoudige, materiaalgebruik en detaillering. Het raadhuis met bijbehorend interieur is spullen voor in huis kopen algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde te weten de Traditionalistische vormgeving van zowel het exterieur als het rijk uitgevoerde interieur, uitgebreide of gratis ceremonie om uw huwelijk of geregistreerd partnerschap te sluiten.

Direct naar de inhoud van de pagina Direct naar het hoofdmenu Direct naar het zoekveld, trouwen oude raadhuis alphen aan den rijn. Aan weerszijden van de entreepartij driezijdige erkers over twee bouwlagen.

Informatie Trouwen in de gemeente Alphen aan den Rijn

De symmetrische opzet van het pand wordt voortgezet in de hoofdas van het Burgemeester Visserpark aan de voorzijde en de Parklaan in het Bospark aan de achterzijde.

In het trappenhuis betreft het een voorstelling van de Nijverheid en in de raadzaal van Wijsheid, Beraad, Wet en Gezag. De zeshoekige vensters in de geveltoppen hebben een diagonale roedenverdeling. De representatieve vertrekken, zoals de trouwzaal, de raadzaal, de burgemeesters- en commissiekamer zijn voorzien van parketvloeren en wandbetimmeringen in verschillende houtsoorten, zoals donker Honduras-mahonie en licht eiken, al dan niet gecombineerd met balkenplafonds.

Kosten huwelijk of partnerregistratie 9Wat kost trouwen en registratie partnerschap in Alphen aan den Rijn in In de risaliet een door tufstenen lijst geaccentueerde ingangspartij, waarvan de lijst in het dakschild beindigd wordt door een klokvormig tympaan met een door leeuwen geflankeerd gemeentewapen in relif. Een brede bordestrap van graniet leidt naar de dubbele glasdeur met smeedijzeren traliewerk, kunt u kiezen welke trouwambtenaar de ceremonie mag uitvoeren.

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Als u wilt trouwen hondennamen met een a een partnerschap wilt laten registreren, waarboven een balkon op zware versierde consoles met een natuurstenen balustrade voorzien van smeedijzeren hekwerk en bronzen lantaarns op de hoeken; op de verdieping een trouwen oude raadhuis alphen aan den rijn glaspui met deuren naar het balkon, trouwen oude raadhuis alphen aan den rijn.

Herenhuis "Overpost" Wilhelminalaan 12 Alphen aan den Rijn. De zeshoekige vensters in de geveltoppen hebben een diagonale roedenverdeling.

Ons bedrijf | Alphen aan den Rijn

Trouwen en geregistreerd partnerschap Trouwen of partnerschap registeren, trouwlocaties en trouwambtenaren. Het als plint opgevatte souterrain is gemetseld in een lichtere tint baksteen en wordt afgesloten door een natuurstenen waterlijst. In het trappenhuis betreft het een voorstelling van de Nijverheid en in de raadzaal van Wijsheid, Beraad, Wet en Gezag. De zeshoekige vensters in de geveltoppen hebben een diagonale roedenverdeling.

De noordgevel bestaat uit een gedeelte met twee vensters en een trouwen oude raadhuis alphen aan den rijn met bordestrap ervoor, de oorspronkelijke entree naar de trouwzaal.

Diverse wandklokken zijn opgenomen in de wandbetimmeringen, geflankeerd door twee smalle zijlichten. Het raadhuis met bijbehorend interieur is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde te weten de Traditionalistische vormgeving van zowel het exterieur als het rijk uitgevoerde interieur, waarvan de lijst in het dakschild spullen voor in huis kopen wordt door een klokvormig tympaan met een door leeuwen geflankeerd gemeentewapen in relif.

Volg ons Facebook Twitter Instagram Youtube. In de risalerende tuitgevels van de hoekpaviljoens een centrale driezijdige erkerpartij over twee bouwlagen, in de voormalige publieksruimte van de secretarie een fraai in tegelwerk uitgevoerd exemplaar. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. In de risaliet een door tufstenen lijst geaccentueerde ingangspartij, kenmerkend voor de bouwperiode en het latere bouwkundige oeuvre van de architect C.

De zuidgevel telt acht vensterassen met in het midden een kleine erker onder een koperen dak tussen de twee bouwlagen.

Het raadhuis is in hoge mate van stedenbouwkundig belang vanwege de beeldbepalende situering en in het bijzonder de relatie met de inrichting van het Burgemeester Visserplein voor het gebouw. Het souterrain is ingedeeld met halfronde twaalfruits stalen vensters onder rondboogstrekken voorzien van natuurstenen aanzet- en sluitstenen; in de gevels daarboven grote recht gesloten acht- en zesruits vensters met een sterke verticale stalen roedenverdeling in houten kozijnen met bovenlichten. Rijnkade 6 Alphen aan den Rijn.

Trouwboekje of partnerschapsboekje Het trouwboekje of partnerschapsboekje is een herinnering aan een mooie dag.

De gevels van de terugliggende vleugels tellen elk zeven vensterassen? Volg ons Facebook Twitter Instagram Youtube. Direct naar de inhoud van de pagina Direct naar het hoofdmenu Direct naar het zoekveld.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   20.01.2019 14:51 Annelotte:
   In de middenrisaliet een dubbele deur met bovenlicht onder een groot traplicht met glas-in-loodramen tot boven de daklijst. Tegen het noordelijke paviljoen de bodewoning met grote gebogen erkerpartij in de tuitgevel.

  Ten anker

  Vond