• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Thema ziek zijn peuters

Gegevens
Gemaakt door: 14.01.2019
Auteur: Ninke
Bekeken: 341

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Download gratis lesmateriaal , werkbladen en gezelschapsspelen. Met zonder jas Koekeloere. Jan Klaassen is een beetje ziek geworden.

Zorg voor pleisters, verband, een mitella en krukken. Hang aan de wand allerlei platen van lichaamsdelen en anatomie. Dokter knippen en plakken. Teken dit of laat het de juf tekenen. Fotokaarten Ambulance ZOnder woorden. Stef vindt dat best spannend en gaat daarom samen het hele ziekenhuis bekijken.

Hiervoor gebruiken ze een lege keukenrol en een plastic zak. Als deze droog is knippen ze een hart uit papier en plakken deze op. De plastic zak dient als maag en wordt door de kinderen met plakband aan de keukenrol vastgemaakt.

Bob de Beer is ziek. Dan wordt Jan echt ziek en krijgt koorts. Voordat de kartonnen onderdelen worden vastgeniet, thema ziek zijn peuters, leggen de kinderen de deksel op stof en trekken de deksel thema ziek zijn peuters met een stift.

Zo wordt er ook een gekleurd dekbed geknipt!

Door het spelen van de spellen oefenen de kids o.
 • Woordenschat Ziek zijn — misselijk — overgeven — koorts — hoofdpijn — buikpijn — oorpijn — koortsthermometer — bed Dokter — assistent — agenda — wachtkamer — spreekkamer — onderzoekstafel — bureau — recept — stethoscoop — oorkijker — weegschaal — bloed afnemen Apotheek — pillen — drankje — capsules Ziekenhuis — bed — operatie — verpleegkundige — dokter — chirurg — couveuse — operatiekleding — spuit — narcose — uitslaapkamer — pijn — röntgenfoto — gips — ziekenauto — traumahelikopter — ongeluk — broeders — fruitmand — kaarten Lichaamsdelen: Daarna wordt de arts de nieuwe patiënt en de patiënt wordt de nieuwe arts.
 • Te gebruiken bij in hoeken en als activiteit tijdens de werkles. Door dit boek wordt het duidelijk wat er in een ziekenhuis allemaal gebeuren kan.

Juf Marije (kleuters en digibord)

Themahoek apotheek voor kleuters Als de patiënten in de doktershoek een recept krijgen, is het natuurlijk erg leuk dat ze met dit recept naar de apotheek in de klas kunnen om hun medicijnen te halen.

Share this post tumblr google linkedin technorati twitter facebook. Woordkaarten ziekenhuis voor kleuters         Themahoek dokter voor kleuters Maak een themahoek met een dokterspraktijk. Fotokaarten Dokter Zonder woorden. Deze stethoscoop is gemaakt van dun ijzerdraad waar strijkkraaltjes zijn aangeregen.

 • Te gebruiken bij in hoeken en als activiteit tijdens de werkles. Interactieve praatplaat Gemaakt door Kleuteridee.
 • Share this post Permalink.

Bob de Beer is ziek. Als de pop droog is maken ze er haar en ogen op. De tafel is een deelbare bak met binnenmaat 39 cm bij cm, gemaakt door een vader. Zo heb je allerlei vakantiehuisje aan het water giethoorn pilletjes. Zoek de vijf verschillen Aap naar bed. Na de bloedsomloop maken de kinderen nog een slokdarm met maag, thema ziek zijn peuters.

Bob de Beer is ziek! In de bak ligt een straatmat die je bij ons kunt bestellen. Het kan ieder kind een keer overkomen:

Hieronder staan woordlijsten en plaatjes in word. Stef vindt dat best spannend en gaat daarom samen het hele ziekenhuis bekijken. Klik op de winkelwagen om naar de bestelpagina van de ziekenhuismatten te gaan. Knutselen met nespresso capsules wat gebeurd er als je hard valt, of jezelf ergens aan snijdt.

Login to your account Gebruikersnaam of e-mailadres Wachtwoord Onthoud mij, thema ziek zijn peuters. Als deze droog is knippen ze een hart uit papier en plakken deze op.

Interactieve liedlijst Gemaakt door Kleuteridee. Ook zoeken ze letters op de medicijndoosjes-en potjes. Dan wordt Jan echt ziek en krijgt koorts.

 • Wat hoort er in de tas van de dokter Gemaakt door Kleuteridee.
 • Liedje van Floddertje liedje favoriet.
 • Wij plaatsen deze cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten en een bezochte website zo interessant mogelijk te maken.
 • Thema Het oog - woordkaarten 2 Gemaakt door Kleuteridee.

Voor de zieke poppen hebben we ook bijbehorende bedden gemaakt. Register for this site. Als we in de klas komen, ligt Bob de Beer in bed op de tafel in de kring, thema ziek zijn peuters. Woordkaart 1 Download, gemaakt door Kleuteridee. De kinderen letten gelukkig goed op en vertellen wat er thema ziek zijn peuters moet gebeuren. Het karton wordt in een gewenste kleur geverfd? Als de kinderen in de themahoek aan de gang gaan met de stethoscoop en bloeddrukmeter, komen er vanzelf de vragen over de betekenis ervan.

Laat de kinderen die meenemen naar school. Laat eenvoudige platen zien. Willen jullie juf eens vragen om jullie te meten?

Zet in de hoek allemaal lege medicijndoosjes en potjes. Schaap in de badkamer spelletje favoriet? Op een begrijpelijke manier, wordt in een verhalende vorm beschreven wat er aan de hand is en wat er gebeurt om het te onderzoeken.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   18.01.2019 04:24 Sevgi:
   Scrol met de muis over de plaat en klik op de linkjes om allerlei informatieve kennis op te doen. Soms heb je iets gebroken en wordt er een foto gemaakt en krijg je er daarna gips om, ze kijken op de kraamafdeling en in het ziekenhuis is ook een spoedeisende hulp.

  Ten anker

  Vond