• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Elektriciteitsverbruik huishouden per jaar

Gegevens
Gemaakt door: 15.01.2019
Auteur: Bonne
Bekeken: 882

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Schakel JavaScript in voor een goede werking van onze website. Op dit punt valt veel te besparen.

Het aantal personen doet er minder toe. Vergelijk voor 1-persoons hoekwoning. Wat zijn de verwachtingen voor de energieprijzen? De dagelijkse uitgaven zijn kosten die u makkelijk kunt beïnvloeden, in tegenstelling tot uw vaste lasten. FOD Economie maakt eveneens statistieken over het elektriciteitsverbruik in België dat toelaat om het verbruik per huishouden te reconstrueren.

Hierdoor is men in staat om Belgi met andere landen te vergelijken, maar er bestaan enkele nadelen:. Kies je leverancier Onbekend Geen i. Waterverbruik Ook het waterverbruik is afhankelijk van het aantal personen  dat in huis woont.

Deze gegevens zijn gebaseerd op cijfers van het Nibud Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Hieronder een overzicht van het gemiddelde stroomverbruik per aantal personen in een woning. Bij andere bedrijven is groene stroom juist duurder. Een beetje bewustwording van verspilling van elektriciteit is daarom nodig om niet onnodig veel elektriciteit te verbruiken en daardoor elektriciteitsverbruik huishouden per jaar veel te betalen.

Bekijk hieronder hoeveel apparaten in je studeerkamer kosten.

Gemiddeld energieverbruik inschatten

Hoe kunt u ons bereiken? Heb je een hoog stroomverbruik? Energieverbruik appartement Bekijk hieronder het gemiddeld energieverbruik in een appartement: Uw gasverbruik blijkt vooral afhankelijk te zijn van het type woning waarin u woont. Met onderstaande cijfers kunt u berekenen wat de kosten zijn voor gas, water en elektriciteit. Hieronder een overzicht van het gemiddelde stroomverbruik per aantal personen in een woning.

  • U kunt uw eigen jaarverbruik vinden op de jaarafrekening die u van uw huidige energieleverancier heeft ontvangen. In de regel zijn nieuwe apparaten koelkasten, vaatwassers, etc.
  • Als er de gehele dag mensen in huis zijn, is het verbruik hoger dan wanneer er overdag bijvoorbeeld buitenshuis gewerkt wordt.

Terug naar dit product. U hoeft hier alleen nog maar uw eigen postcode en huisnummer in te vullen. Elektriciteitsverbruik per toegangspunt in Vlaanderen Volgens de Vlaamse netbeheerders is er in gemiddeld 3. Een sluitende verklaring voor de aanhoudende daling is moeilijk te verklaren, zegt Elia, even harder to walk away from. Graaddagen worden berekend op basis van de gemiddelde etmaaltemperatuur gemeten bij 16 weerstations van het KNMI, elektriciteitsverbruik huishouden per jaar.

Privacy statement - Partners.

Vergelijk energie op basis van gemiddeld energieverbruik

Als vuistregel kun je nemen dat apparaten die verwarmen of verkoelen het meeste verbruiken. De energievergelijking wordt hier automatisch voor u gemaakt. Dat wil niet zeggen dat deze gezinnen ook een laag elektriciteitsverbruik hebben.

Ondanks de afwezigheid van een toegepaste statistiek kan men gemiddeld hogere elektriciteitsverbruik veronderstellen in Walloni in vergelijking met Vlaanderen. De verwarming van uw huis is veruit de grootste kostenpost. Heb je het idee dat je meer energie verbruikt dan nodig is. Hoe hoger het rendement van een verwarmingsketel, des te minder gas er nodig is om het huis te verwarmen, elektriciteitsverbruik huishouden per jaar.

Een derde van het water gaat op aan douchen en baden.

Hoe hoog is mijn stroomverbruik?

Relatief nieuw is het energielabel dat soms aan apparaten wordt gehangen die de zuinigheid van de apparaten weergeeft in letters. Vergelijk voor 2-persoons hoekwoning. FOD Economie maakt eveneens statistieken over het elektriciteitsverbruik in België dat toelaat om het verbruik per huishouden te reconstrueren.

En natuurlijk de mate van energiezuinigheid en de frequentie waarmee gebruik wordt gemaakt van deze apparaten! Ook apparatuur dat elektriciteitsverbruik huishouden per jaar aanstaat, zolang de energiebesparing het toenemend gebruik van de elektrische toestellen compenseert.

Dit is handig als u gaat verhuizen of een begroting wilt maken. JavaScript is niet ingeschakeld in deze browser. Ga direct naar… Home Energievergelijker Energieleveranciers Zonnepanelen -Zonnepanelen kopen of huren. Dat zijn slechts enkele voorbeelden van gedrag dat de energierekening opdrijft! Een gemiddelde spaarlamp is in n jaar terugverdiend, elektriciteitsverbruik huishouden per jaar.

Het verbruik per huishouden is redelijk stabiel sindszal de energierekening niet ten goede komen.

We leven steeds duurzamer en zijn ons meer bewust van energielabels. Een derde van het water gaat op aan douchen en baden. Wij nemen een aantal van deze cijfers onder de loep voor België, Brussel en Vlaanderen en geven je toelichting over hoe de cijfers tot stand zijn gekomen. Als u uw eigen energieverbruik niet weet, dan kunt u hieronder in onze energievergelijker kiezen welk type huishouden op uw thuissituatie van toepassing is.

Vergelijk voor 1-persoons vrijstaande woning. Zo wordt inzichtelijk hoeveel elektriciteit wij Belgen bij onze energieleveranciers afnemen?

Vul je verbruik in of maak een schatting.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0